Een twintigtal bijzondere en smakelijke recepten, samengevoegd in het receptenboek ‘Atelier van Klassiekers’ door Paul van Trigt, in samenwerking met Vleesmagazine.

“De laatste jaren zijn veel ambachten weer populair geworden. Ook het worstmaken en het bereiden van vlees en vleesproducten liften hier op mee. Ook nu zijn er gepassioneerde ambachtsmensen waar de behoefte leeft om de klassieke ‘kunst’ van het slagersambacht (opnieuw) te ontdekken en dit ook in praktijk over te brengen op jonge ambachtstalenten. Ik ben meer en meer geïnspireerd geraakt om een aantal klassieke Nederlandse, maar ook buitenlandse producten op een eigentijdse manier met een moderne twist zelf opnieuw te maken.” – Paul van Trigt
(fotograaf AvK Michel Zoeter)

Bijzondere recepten
In deze charcuterieverzameling zijn twintig bijzondere recepten opgenomen, waaronder:

  • Ragout van ossenstaart en paddenstoelen
  • Gerookte hausmacher in witvel
  • Paté en croûte met edelhert en pistache
  • Gekookt kinnebakspek met kruidnagel
  • Boeren snijpaté met blokrand
  • Halbdauer kaasworst in runderdarm
  • Roulade met stermozaïek

Aan alle producten is een stukje geschiedenis en achtergrondinformatie toegevoegd. Dat helpt niet alleen om het recept nog beter te begrijpen, maar ook de communicatie naar de consument te bevorderen. Bij het fotograferen heeft food-fotograaf Michel Zoeter  zoveel mogelijk de techniek en productsamenstelling herkenbaar gemaakt en daarbij een zeer aansprekende bourgondische en sfeervolle productuitstraling behouden.
Door deze charcuterieverzameling blijft het kunstige en creatieve onderdeel van het mooie slagersambacht behouden voor volgende generaties. Het is een receptenboek dat de ambachtsman/-vrouw veel inspiratie zal geven.

Atelier van Klassiekers is te koop via vakmedianet: bestel hier →