Een greep uit de door Paul van Trigt behaalde kampioenschappen bij vakwedstrijden.
- Internationaal kampioen versvleesgarnering
- Europees Slagers juniorenkampioen
- Winnaar Bronzen rookworst
- Euroscar voor vleeswarenspecialiteiten
- Winnaar Gouden Slagersring met Ossebraad
- Winnaar Gouden Slagersring met Noorse zalmham
Geschreven columns, vaktechnische artikelen en boeken.
- Worst en Vleeswaren (mede-auteur), 1991
- Handboek Gastronomie (mede-auteur), 2001
- Charcuterie, 50 innoverende recepten, 2002
- Handboek Worst en vleeswaren, encyclopedie, (mede-auteur), 2003
- 52 ontmoetingen met vers, gebundelde columns, 2007
- Vaktechniek Buitenlandse streekproducten sinds 2022
- Charcuterie 2, praktijkhandboek, 2012
- Atelier van Klassiekers, de kunst van het slagersambacht, 2019
- Worst - vleeswaren - specialiteiten, 2022